SKŁADNIKI:
100 % mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 1850, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować dostateczną ilość wody (3 litry na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego. Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 11 g
Białko: 14 g
Sól: <0,025 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: