Kaszka jaglana bio może być doskonałym składnikiem wielu sycących potraw. Kasza manna produkowana z ekologicznego ziarna prosa pozwoli wzbogacić dietę o błonnik, który usprawni działanie układu pokarmowego, Kaszka jaglana jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym - powinna być zatem uwzględniona w diecie osób borykających się z problemami żołądkowymi, zaburzeniami pracy wątroby, celiakią i nietolerancją glutenu, czy chorobą wrzodową.
Składniki: 100% kaszka jaglana (certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: kaszkę należy zalać wodą lub mlekiem w proporcjach 1: 1,5 mieszając doprowadzić do wrzenia. Proporcje należy dostosować do swojego gustu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze w 100 g
wartość energetyczna 1449 kJ/ 346 kcal
tłuszcz 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
węglowodany 68,4 g
w tym cukry 0,1 g
błonnik ? g
białko 10,5 g
sól 0,001 g
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: