Kasza jaglana swoje zastosowanie znajdzie w każdej kuchni. Jest ona bardzo uniwersalnym produktem i można ją podawać zarówno na słodko jak i słono. Jej doskonałość podkreśli smak wszystkich dań mięsnych, jarskich czy sosów. Powinna być również głównym składnikiem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, gdyż można z niej przygotować kotleciki lub podawać z warzywami. Każde pełnowartościowe śniadanie także powinno być oparte na jej bazie. Ugotowana na mleku tradycyjnym lub roślinnym, podawana z owocami, orzechami lub musem owocowym jest idealnym, porannym posiłkiem dla całej rodziny. Mieląc ją w domowym młynku można uzyskać wspaniałą mąkę o szerokim spektrum zastosowań, np. wypiek ciast, ciasteczek oraz przepysznych racuszków.
SKŁADNIKI
kasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze w 100 g
wartość energetyczna 1449 kJ/ 346 kcal
tłuszcz 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
węglowodany 68,4 g
w tym cukry 0,1 g
błonnik 8,86g
białko 10,5 g
sól 0,001 g
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: