Wysokobiałkowe penne z zielonego groszku, bezglutenowe
Przykładowe przygotowanie: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 16-17 min, al. dente 10 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.
Do makaronu pasuje sos pesto z bazylii, sos z czerwone papryki, sosy mięsne i rybne.
SKŁADNIKI:
mąka z zielonego groszku*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 16 g
Białko: 22 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: