Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Była podstawą diety Inków. Ma delikatny smak i lekko chrupką strukturę drobnych kuleczek, które w trakcie gotowania rozwijają się niby małe muszelki. Jest źródłem kompletnego białka, zawiera wszystkie 9 egzogennych aminokwasów, które zapewniają odpowiedni wzrost i odbudowę komórek i poszczególnych organów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego utrzymuje prawidłowy poziom glukozy i insuliny oraz wspomaga układ trawienny i sercowo-naczyniowy. Czerwona komosa zawiera także sporo kwasu foliowego, żelaza i cynku. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów. Można z niej przygotować szybką sałatkę na zdrowy obiadek.
Skład: quinoa czerwona (komosa ryżowa)* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Przykładowy sposób przygotowania: zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie zagotować 500 ml wody, wsypać 180 g komosy i gotować ok. 25 min.
Posolić pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 354 kcal (1492 kJ) BIAŁKO - 14,1 WĘGLOWODANY - 57,1 TŁUSZCZ - 6,1
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?
Zapisz się do newslettera