Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Była podstawą diety Inków. Ma delikatny smak i lekko chrupką strukturę drobnych kuleczek, które w trakcie gotowania rozwijają się niby małe muszelki. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów. Można z niej przygotować szybką sałatkę na zdrowy obiadek.
Skład: quinoa czerwona (komosa ryżowa)* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Przykładowy sposób przygotowania: zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie zagotować 500 ml wody, wsypać 180 g komosy i gotować ok. 25 min.
Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1529 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 6,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 59 g,
w tym cukry - 1,3 g
Błonnik:
Białko - 14 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj pochodzenia składników: Peru
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: