Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli.
Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.
Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwie. Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów oraz uważane są za najsmaczniejsze.
Suszone w temperaturze poniżej 42°C.
SKŁADNIKI:
algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 26 g
Białko: 29 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: