Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Zawiera naturalny barwnik chlorofil. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się bardzo wysoką zawartością pełnowartościowego białka roślinnego.
SKŁADNIKI:
spirulina w proszku (glony)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE SPOŻYCIE
ok. 5 g spiruliny (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1466 kJ/ 377 kcal
Tłuszcz - 5,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,6 g
Węglowodany - 16 g, w tym cukry <0,1 g
Błonnik - 3,1 g
Białko - 65 g
Sól - 1,7 g
Żelazo- 132mg (943%*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj pochodzenia składników: Chiny
1 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: