Syrop klonowy zaliczany jest do najzdrowszych pokarmów na ziemi, ...mimo że służy do słodzenia. Jest niskokaloryczny, w porównaniu do miodu czy cukru oraz zawiera spore pokłady cynku i manganu. Jego tradycja została zapoczątkowana przez Indian z Północnej Ameryki i jest stosowany jako pokarm oraz lekarstwo. Cenny mangan z syropu klonowego jest kofaktorem reakcji enzymatycznych procesów produkcji energii w organizmie oraz mechanizmu obrony przeciwutleniaczy. Cynk z kolei wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego oraz działa jako przeciwutleniacz. Swoim działaniem cynk zapobiega miażdżycy, dodatkowo wspiera system odpornościowy. Cynk jest również ważnym składnikiem zdrowia mężczyzny, warunkuje właściwe funkcjonowanie narządów rozrodczych. Syrop jest doskonałym dodatkiem do deserów, dressingów czy porannej owsianki. Smakuje wspaniale.
Skład: Kanadyjski syrop klonowy*(100%) klasa A.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1507 kJ / 360 kcal Tłuszcz - 0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g Węglowodany - 89,20 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178.
W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor) Kraj pochodzenia składników: Kanada
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: