Ma łagodny, neutralny smak, łatwo rozpuszcza się w wodzie, a po ugotowaniu staje się przezroczysta. Najczęściej stosowana w wypiekach bezglutenowych, takich jak chleb, ciasta i ciasteczka. Jest doskonałym środkiem zagęszczającym do zup, sosów i deserów.
Mąka tapiokowa, pozyskiwana ze skrobi korzenia manioku, to wszechstronny składnik ceniony w wielu kuchniach świata. Oto główne właściwości skrobi z tapioki, które sprawiają, że jest ona tak popularna w gotowaniu i pieczeniu.
Dzięki tym właściwościom mąka tapiokowa jest ceniona w kuchniach na całym świecie (szczególnie w Ameryce Południowej i Afryce), zapewniając bezpieczeństwo i wszechstronność w przygotowywaniu różnorodnych potraw.
Dzięki neutralnemu smakowi, skrobia tapiokowa jest niezwykle uniwersalna – sprawdzi się w kuchni wegańskiej, bezglutenowej, a także w tradycyjnych przepisach.
Skrobia z tapioki bezglutenowa MONCANA 500 g to produkt, który warto zaprosić do swojej kuchni. Na każdym naszym opakowaniu znajduje się przepis oraz kod QR prowadzący do strony z wideo instrukcją.
SKŁADNIKI: tapioka (skrobia z bulwy manioku) 100%
Pochodzenie: Tajlandia
Produkt bezglutenowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 358 kcal
Tłuszcz - 0,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88 g, w tym cukry - 3,0 g
Białko - 0,2 g
Błonnik - 0,9 g
Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRODUCENT:
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: