zdrowy kiełek
MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR Zobacz większe

MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskiej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.



Przepis na lniane chipsy keto:
Składniki: 100 g mąki lnianej złotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy**
** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąki

Sposób wykonania:
1. Wszystkie składniki wsypać do miski
2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie

Otrzymane chipsy zawierają:
- 45 % tłuszczu
- 25 % błonnika
- 18 % białka
- i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal
Tłuszcz: 38,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 30,1 g
Białko: 22,6 g
Sól: 0,14 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent: ML-TECH Sp. z o.o., GRĄDY-WONIECKO 79/315, 18-312 RUTKI-KOSSAKI

Produkt POLSKI

100807.png?preset=producent

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

Cena:16,90 zł

_ +