Wysokiej jakości makaron spaghetti z brązowego ryżu, popularny makaron dla uczulonych na gluten, ale nie tylko
Odżywcza alternatywa spaghetti dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu- i nie tylko. Spaghetti jest bogate w składniki odżywcze pochodzące z brązowego ryżu. Jest delikatne, lekkie i smaczne. Odrobina dobrego oleju i świeżych warzyw wzbogacą ten smak.
Przygotowanie zajmuje 10-12 minut.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól. Gotować 10 - 12 minut od czasu do czasu mieszając.
Skład: ekologiczna mąka z ryżu brązowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1542 kJ/364 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany - 75 g
w tym cukry - 1,0 g
Błonnik - 2,5 g
Białko - 8,0 g
Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Producent: RAPUNZEL NATURKOST GMBH, RAPUNZELSTRABE 1, D-87764 LEGAU
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Kraj producenta: Niemcy
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: