Klasyczne paluszki z mąki gryczanej.
Dla miłośników gryki!
Smakują doskonale
Chrupią!
Mąka gryczana (mąka tatarczana):
Rodzaj mąki otrzymywany z ziaren gryki.
Właściwości: Posiada ciemną, brązową barwę, dzięki czemu nadaje wypiekom ciemniejszy kolor. Mąka gryczana zawiera witaminy z grupy B i przeciwutleniacze. Nie zawiera glutenu. W potrawach pozostawia posmak charakterystyczny dla kaszy gryczanej.
Wartość energetyczna | 1901 kJ / 452,7 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 18,7 g |
w tym tłuszcze nasycone | 1,5 g |
Węglowodany | 62,4 g |
w tym cukry | 0,3 g |
Sól morska | 0,01 g |
Białko | 8,7 g |
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: