zdrowy kiełek
MĄKA Z PERZU BIO 250 g - DARY NATURY Zobacz większe

MĄKA Z PERZU BIO 250 g - DARY NATURY

Perz to bardzo pospolita roślina, która porasta nieużytki i polany. Jego kłącza zawierają skrobię i są bardzo odżywcze. Na mąkę wybierane są tylko jasne, grube i mięsiste kłącza, dokładnie oczyszczone i wysuszone. Mąka z perzu charakteryzuje się lekko słodkawym, orzechowym smakiem. Charakteryzuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego, który reguluje pracę układu pokarmowego, oczyszcza organizm z toksyn, kwasów żółciowych i metali ciężkich.

SKŁADNIKI:
mąka z perzu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1169 kJ / 280  kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 46,4 g
w tym cukry: 45,8 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę z perzu można wykorzystać jako uszlachetniający dodatek do mąki pszennej (w proporcji 2/3 mąki pszennej i 1/3 mąki z perzu) i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę pszenną np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z perzu).

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać suchym i chłodnym miejscu.

DARY

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Cena:9,59 zł

_ +

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?

Zapisz się do newslettera