Płatki Jaglane BIO 600g Zobacz większe

Płatki Jaglane BIO 600g

Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa- jednego z najcenniejszych zbóż, wciąż niedocenionych. To kolejny "super food" na naszej liście, który warto włączyć do codziennego menu. Najważniejsze pierwiastki tego zboża to: mangan, magnez, fosfor i aminokwas tryptofan. Płatki jaglane naturalnie nie zawierają glutenu. Są wskazane dla osób na wszelkiego rodzaju dietach eliminacyjnych czy restrykcyjnych. Chronią układ sercowo-naczyniowy, a zawarty w nich magnez zmniejsza częstotliwość występowania migren i intensywność ataków astmy, obniża ciśnienie krwi i zmniejsza ryzyko wystąpienia ataku serca. Niacyna zawarta w płatkach obniża poziom cholesterolu. Tak jak inne pełne ziarna, płatki jaglane zapobiegają cukrzycy typu II, formowaniu się kamieni żółciowych, dziecięcej astmie, komplikacjom w trakcie menopauzy, rakowi piersi, etc. Jak widać ich działanie jest szerokie. Warto je włączyć do 6 porcji pełnych ziaren w tygodniu. Sposób przygotowania: Zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. Można także używać do zup, zamiast makaronu czy ryżu. Prosimy pytać o przepis do diety przeciw-drożdżakowej, na tartę z rabarbarem i płatkami jaglanymi. Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. Certyfikaty *BIO

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:12,49 zł

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?

Zapisz się do newslettera