Ekologiczne płatki orkiszowe z pełnego przemiału to gniecione ziarna orkiszu. Mają słodkawo-orzechowy smak, zwierają dużo błonnika, żelaza i białka- dużo więcej niż pszenica. Są bardzo dobrym źródłem witamin z grupy B. Płatki orkiszowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Skład: płatki orkiszowe* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal
Tłuszcz - 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: