zdrowy kiełek
Bezglutenowa Ciecierzyca BIO 400g Denver Foods Zobacz większe

Bezglutenowa Ciecierzyca BIO 400g Denver Foods

Ekologiczne ziarno ciecierzycy, zwane również cieciorką lub grochem włoskim. Frakcje nierozpuszczalnego błonnika zawarte w ciecierzycy, są bardzo korzystne dla naszego układu pokarmowego, bo w jelicie grubym promują wzrost pożądanych bakterii probiotycznych. charakteryzują się również wysoką zawartością przeciwutleniaczy jak kwercetyny, kwasów polifenolowych, witaimin C i E oraz beta karotenu. Chronią układ sercowo-naczyniowy, utrzymują stały poziom cukru we krwi, zapewniają poczucie sytości. Ciecierzyca ma delikatny i orzechowy smak, dlatego świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych (z warzywami, kaszą jaglaną), sosów i sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno. Skład: ciecierzyca* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Wartości odżywcze w 100g: Energia - 1445 kJ/343 kcal | Tłuszcz - 4,6g, w tym kwasy nasycone - 0,6g | Węglowodany - 45g, w tym cukry - 11g | Błonnik - 17g | Białko - 22g | Sól - 0,06g Sposób przygotowania: cieciorkę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Cieciorkę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy. Kraj pochodzenia: Włochy/Turcja

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:8,49 zł

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?

Zapisz się do newslettera