SKŁADNIKI
fermentowane otręby orkiszowe* 60%, zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (4X10t jtk/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 03, Bifidobacterium breve Bbr 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y, Lactobacillus casei 101/37, melasa z trzciny cukrowej*, ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych* i owoców* (liście jeżyny*, liście czarnej porzeczki*, liście poziomki*, ziele skrzypu*, owoce czarnej porzeczki*, owoce jeżyny*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Nie zawiera dodatku cukru, słodzików, aromatów i obcych barwników. Produkt bez konserwantów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 ml | w porcji **15g | % RWS * w 15g |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 905 kJ/216 kcal | 136 kJ/39 kcal | 2 % |
tłuszcz | 2,5 g | <0,5 g | 0 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | <0,1 g | 1 % |
węglowodany | 29,4 g | 4,4 g | 2 % |
w tym cukry | 2,2 g | <0,5 g | 0 % |
błonnik | 20,0 g | 3,0 g | - |
białko | 9,0 g | 1,4 g | 3 % |
sól | 0,02 g | 0 g | 0 % |
SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych uzyskany w odpowiednim procesie fermentacji zawiera (min 4×107 jtk/g) żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych, witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyutleniacze i aktywne związki prozdrowotne będące produktami ich metabolizmu.
Zalecane spożycie: 15 g (do 4 łyżeczek) 1 raz dziennie.
Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 15 dni. 12-sto miesięczny okres przydatności do spożycia gwarantują znajdujące się w otrębach probiotycznych aktywne kultury bakterii kwasu mlekowego i antyoksydanty.
Przeprowadzone na produkcie przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa badania przyśpieszonego procesu starzenia tłuszczy na przykładzie tranu wykazały wysokie właściwości antyoksydacyjne naszych otrąb probiotycznych.
Znaczy to, między innymi, że znajdujące się w produkcie antyoksydanty i prozdrowotne bakterie mają także pozytywny wpływ na przedłużenie świeżości potraw w składzie których znajdzie się SYNBIOTYK serii JOY DAY.
Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami. Otręby probiotyczne są dla żywych kultur bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym.
Bakterie probiotyczne wspomagają trawienie pokarmu, redukcję wzdęć, perystaltykę jelit, częstotliwość wypróżnień, eliminację toksyn, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy. Ponadto błonnik zwiększa poczucie sytości i wspiera kontrolowanie wagi organizmu.Pozytywne skutki spożywania SYNBIOTYKU odczuwalne są niemal natychmiast (np. redukcja wzdęć, wsparcie procesu trawienia i perystaltyki jelit).
Produkt charakteryzuje się świeżym, naturalnym, kwaskowym aromatem i smakiem. Zalecany dla wszystkich dbających o zdrowie. Polecamy także osobom odchudzającym się, a także jako urozmaicenie diety dla wegan i wegetarian, może być także spożywany przez diabetyków.
SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych zalecany jest do bezpośredniego spożycia. Doskonale komponuje się jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, deserów mlecznych, koktajli owocowych, i owocowo mlecznych, surówek, jako posypka na kanapkę, do past np. serowych lub warzywnych i do innych potraw. (przejdź do przepisów)
SYNBIOTYK jest także doskonałym, prozdrowotnym składnikiem chleba (pieczonego na drożdżach lub/i na zakwasie) oraz ciasteczek.
11 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?
Zapisz się do newslettera