Ekologiczne nasiona lucerny na kiełki do wygodnego kiełkowania bez potrzeby używania naczynia do kiełkowania
SKŁADNIKI:
nasiona alfalfa (lucerny)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1090 kJ/263 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 17,7 g
w tym cukry: 7,5 g
Białko: 18,9 g
Sól: 0,013 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Torebkę z nasionami zanurzyć w naczyniu z letnią przegotowaną wodą i pozostawić na 8-10 godzin. Następnie zlać wodę i pozostawić nasiona w naczyniu na 2-3 dni w temperaturze pokojowej, przepłukując obficie wodą 1-2 razy dziennie. Po 2-3 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Z jednego woreczka po 2 dniach można uzyskać około 40 g kiełków.
UWAGA:
Mikrokorzenie mogą wyglądać jak pleśń.
Produkt nieodpowiedni dla małych dzieci. Może zawierać twarde nasiona.
Uważać przy spożyciu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wykiełkowane nasiona przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
5 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?
Zapisz się do newslettera