Melasa z karobu- inaczej z chleba świętojańskiego
Intensywnie zabarwiona na czekoladowy kolor melasa smakuje charakterystycznie i smakiem także przypomina czekoladę. Węglowodany zawarte w melasie karobowej przyswajają się szybko i dostarczają dobrej dawki energii. Dlatego melasę karobową polecamy dodawać do porannych posiłków- owsianki, placuszków, szejków proteinowych, czy chlebków dyniowych, babeczek marchewkowych. Melasa karobowa ładnie komponuje się z sezamem, jak również z piernikiem.
Jedna łyżka melasy karobowej dostarcza ok. 60kcal pochodzących głównie z węglowodanów. Melasa karobowa jest dobrym źródłem żelaza i wapnia.
Wartość odżywcza w 100 g:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: Turcja
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: