zdrowy kiełek
Tapioka Granulat 400g Zobacz większe

Tapioka Granulat 400g

Tapioka powstaje ze skrobi manioku. Zawiera bardzo dużo lekko strawnych węglowodanów i niewiele białka. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Tapioki w postaci mąki używa się jako zagęszczacza do sosów, musu owocowego czy lukrów. Granulat tapioki, czyli perełki, stosowany jest do wyrobu legumin i budyniów, oraz tzw. bubble tea (deseru herbacianego). Sposób użycia: Granulat należy namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości. Mąkę rozprowadza się w niewielkiej ilości wody. Dodać do potrawy. Skład: tapioka Uwaga: Produkt nie zawiera oznaczenia przekreślonego kłoska Wartości odżywcze: Wartość energetyczna na 100 g: 1499 kJ / 358 kcal Informacje żywieniowe: Tłuszcze: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 89 g w tym cukry: 3 g Białko: 0 g Sól: 0 g

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

Cena:9,50 zł

_ +