Mąka z ciecierzycy jest produktem bezglutenowym, niealergizującym.
Doskonale zastępuje mąkę pszenną- 7/8 szklanki mąki z ciecierzycy odpowiada 1 szklance mąki pszennej. Produkt bogaty w białko o lekko orzechowym smaku. Doskonały do dań gotowanych , smażonych czy pieczonych.
Składniki: Mąka z ciecierzycy
Bez laktozy, Bez jaj, Bez cukru
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna: | 1620 kJ/387 kcal |
Tłuszcze, w tym: | 6,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,7 g |
Węglowodany; w tym: | 57,8 g |
Cukry: | 10,8 g |
Błonnik: | 10,8 g |
Białko: | 22,4 g |
Sól: | 0,16 g |
Witamina B6: | 0,5 mg |
Potas: | 846 mg |
Fosfor: | 318 mg |
Magnez: | 166 mg |
Żelazo: | 4,9 mg |
Cynk: | 2,8 mg |
Miedź: | 0,9 mg |
Mangan: | 1,6 mg |
Selen: | 8,3 ug |
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?
Zapisz się do newslettera