BBE: do końca 10/2023r.
Sypka mieszanka do przygotowania ciast.
Produkt bezglutenowy
SKŁADNIKI:
Cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, len złoty, proszek do pieczenia* (skorbia kukurydziana*, substancje spulchniające [wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1512 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 26 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,3 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
500 g mieszanki połączyć z 250 ml mleka lub napoju roślinnego i 120 ml oleju. Do ciasta można dodać orzechy, owoce, krople czekoladowe itp. Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej formy lub foremek do muffinek. Piec 35-40 min w temperaturze 170 st. C
INFORMACJA ALERGENNA
Możliwa obecność nasion sezamu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: