Jest to ciekawa bezglutenowa opcja wegańskiego makaronu. Wyjątkowo, te oto fusilli są wykonane z mąki z czerwonej soczewicy i wody. Kolorystycznie na pewno wyjątkowe. Łososiowy kolor makaronu pobudza kubki smakowe, smakuje dzieciom, także niejadkom. Skład odżywczy to głównie węglowodany ale także spora dawka białka w 100g makaronu- aż 23g. Głównym składnikiem pokarmowym wyróżniającym soczewicę jest pierwiastek śladowy- molibden. Spełnia on ważne funkcje, jak ochrona krwi przed wolnymi rodnikami czy produkcja energii w komórce, a także oczyszczanie. Sporo w nich także kwasu foliowego, błonnika pokarmowego (regulacja perystaltyki jelit), miedzi, fosforu, żelaza, etc.
SKŁADNIKI: mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Gotować około 8 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1453 kJ / 343 kcal Tłuszcz: 1,70 g; w tym kwasy nasycone: 0,30 g; Węglowodany: 56 g; w tym cukry: 2,20 g; Białko: 23 g; Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: