zdrowy kiełek
Makaron Sprężynki z Czerwonej Soczewicy EKO 300g Bezglutenowy Zobacz większe

Makaron Sprężynki z Czerwonej Soczewicy EKO 300g Bezglutenowy

Jest to ciekawa bezglutenowa opcja wegańskiego makaronu. Wyjątkowo, te oto fusilli są wykonane z mąki z czerwonej soczewicy i wody. Kolorystycznie na pewno wyjątkowe. Łososiowy kolor makaronu pobudza kubki smakowe, smakuje dzieciom, także niejadkom. Skład odżywczy to głównie węglowodany ale także spora dawka białka w 100g makaronu- aż 23g. Głównym składnikiem pokarmowym wyróżniającym soczewicę jest pierwiastek śladowy- molibden. Spełnia on ważne funkcje, jak ochrona krwi przed wolnymi rodnikami czy produkcja energii w komórce, a także oczyszczanie. Sporo w nich także kwasu foliowego, błonnika pokarmowego (regulacja perystaltyki jelit), miedzi, fosforu, żelaza, etc. SKŁADNIKI: mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Gotować około 8 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1453 kJ / 343 kcal Tłuszcz: 1,70 g; w tym kwasy nasycone: 0,30 g; Węglowodany: 56 g; w tym cukry: 2,20 g; Białko: 23 g; Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Cena:15,39 zł

_ +

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?

Zapisz się do newslettera